Image
Image
Image
Image

Placenta eten hip via pillen

Bron: Telegraaf, KIRAN RENFURM, 27 okt. 2023

’Wat wil je met de moederkoek doen?’

Moederkoek eten is een eeuwenoude traditie, maar ook vandaag de dag kan je van alles met je placenta. Tover het orgaan om tot een 3d-kunstwerk, smoothie of balsem. In Amerika is het inmiddels al een mini-industrie. Bedrijven waar je je moederkoek direct na de bevalling naar kan opsturen, toveren deze om tot pillen.

foto 1

De Kardashian-zusjes hebben de kijk op placentapillen een nieuwe wending gegeven. Door het eten van de placenta meerdere keren te bespreken in hun reality-serie, veroorzaakten ze een stijgende populariteit van de pillen. Ook realityster Kailyn Lowry van de MTV-serie Teen Mom is open over wat ze deed met haar placenta. Ze deelde via Instagram hoe ze deze mengt tot een lekkere smoothie.

Naar Nederland overgewaaid
In Nederland is Happy Mama Pills het eerste gecertificeerde bedrijf dat placentapillen maakt voor Nederlandse moeders. Oprichter Janneke Foole heeft een lange klantenlijst waaronder BN’ers als Aukje van Ginneken, Romy Boomsma en Leslie Keijzer van Echte Gooische Moeders.

Foole zit al acht jaar in de placentapillen en is overtuigd van de werking van de tabletten. „Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje hoorde ik van mijn vriendin in Hawaï dat zij haar placenta zou laten omzetten in pillen. Ze was razend enthousiast. In Amerika is dit veel normaler. Ik was ook nieuwsgierig en via mijn verloskundige kwam ik in contact met iemand die dit voor mij kon doen.”

Haar ervaring was naar eigen zeggen ’geweldig’. „Ik ben naar Amerika afgereisd voor een opleiding en ik heb als eerste in Nederland een certificaat gehaald bij de Internationale Placenta en Postpartum Vereniging. Waar dat eeuwenoude gebruik van de placenta vandaan komt? Het is niet zeker maar men denkt dat het een oude Oosterse traditie is. Ik heb ook veel Aziatische klanten die me vertellen dat het in China bijvoorbeeld heel gewoon is om de placenta te eten. ”

Boordevol bloed
De placenta zou de moeder veel goede stoffen bieden na de geboorte. „Het zit boordevol bloed, het is een natuurlijke bron van ijzer. Het zorgt vooral voor energie bij de moeder. Ook zouden de hormonen in het placenta voor een goede overgang zorgen na de bevalling”, vertelt Foole.

De bewering dat het helpt tegen postnatale depressie benadert Foole met grote voorzichtigheid. „Ik wil niets zeggen over postnatale depressie, dat is echt iets medisch. Daar moet je ook voor naar een medisch expert en ik wil het nu niet afdoen dat deze pillen de oplossing zijn. Dat is helemaal niet wetenschappelijk onderbouwd.”

Foole legt uit dat er meer is om rekening mee te houden: „Het grootste gevaar zit hem vooral in het vervoeren van het placenta. Je moet het binnen vier uur na de bevalling goed koelen en binnen drie dagen moet het gekoeld bij mij aankomen. Dat is het fijne aan een expert. Ik ruik het meteen. Laatst moest ik nog een stel teleurstellen. Maar je wilt natuurlijk geen risico op een infectie.”

Beter imago
Foole hoopt vooral dat de pillen in Nederland een beter imago krijgen. „In Amerika hebben de Kardashians heel veel betekent in het bekend maken hiervan. Het is nu een enorme industrie en steeds meer mensen zijn open over placentapillen.”

Ze wil het maken en gebruik van de pillen ook uit het verdomhoekje krijgen in Nederland. Foole: „Je ziet het al langzaam bij BN’ers, dat helpt echt. Het mag van mij best een trend worden. Van mij hoeft niet iedereen placentapillen te gebruiken, maar ik hoop wel dat het een normale vraag wordt tijdens de zwangerschap: Wat wil je met je placenta doen?”

Niet wetenschappelijk onderbouwd
Dr. Veronique Schiffer, in opleiding tot gynaecoloog in het Maastricht UMC+ en gepromoveerd op placenta-echografie, geeft aan dat de voordelen niet medisch worden onderbouwd. „Als je in de medische zoekmachines gaat kijken, is er geen goed opgezet onderzoek wat uitwijst dat placenta eten gezondheidsvoordelen heeft. De gepubliceerde artikelen met als resultaat bijvoorbeeld een stijging van je ijzergehalte, zijn niet van goede medische kwaliteit.”

„Er zijn wel enkele casussen waar de moeder de placenta heeft gegeten en er een infectie optreedt bij de baby. Het kan dat de placenta geïnfecteerd was en via de borstvoeding bij de baby is gekomen. Maar omdat er maar zo weinig over bekend is moet je je afvragen of de infectie echt door de pillen komt of dat het toeval is .” aldus Schiffer. Het is belangrijk om je als zwangere vrouw (en partner) goed te laten informeren over de mogelijke voor- en nadelen van placentapillen, liefst door verschillende zorgverleners.

20210223 foto ad 690x390Iets nuttigs doen met de placenta? Maak er pillen van of voer 'm aan speurhonden

De placenta heeft negen maanden een baby van al zijn voedingsstoffen voorzien en sommige ouders vinden het dus zonde om zoiets waardevols weg te gooien. Je kunt ‘m ook consumeren, er kunst van laten maken of doneren.

Maartje Scheffer 23-02-21, 14:00 AD.nl

,,Er zijn steeds meer vrouwen die het zonde vinden dit orgaan direct weg te gooien’’, zegt Janneke Foole, gecertificeerd bij de International Placenta Postpartum Association en eigenaar van Happy Mama Pills.

Door je placenta te laten capsuleren en te consumeren, zou je volgens Foole minder last hebben van kraamtranen, herstelt de hormoonbalans sneller en ben je minder vermoeid dankzij de hoge ijzerwaarden. ,,Na maximaal 72 uur krijg ik de placenta, die ik schoonmaak en in stukjes snijd. Dan wordt de placenta gedroogd, vermalen tot poeder en in een capsule verwerkt”, vertelt Foole.

De placenta komt onherkenbaar bij je terug, maar toch vinden veel mensen dit concept vies en raar. ,,Vlees dat je consumeert van de slager is ook ooit bloederig en rauw geweest. Het ‘bloederige’ werk van de placenta doe ik, en de vrouw krijgt het terug in een pil. Het idee dat het consumeren van de placenta vies is, komt doordat mensen al gauw denken dat ik de placenta ga bakken in een pannetje en er goulash van maak”, zegt Foole.

"Na maximaal 72 uur krijg ik de placenta, die ik schoonmaak en in stukjes snijd. Dan wordt de placenta gedroogd, vermalen tot poeder en in een capsule verwerkt." - Janneke Foole

Negatieve reacties op haar werk krijgt ook Marije Hartong vaak, die verloskundige is en ook placentakunst maakt. ,,Als je uitlegt hoe je precies te werk gaat, worden mensen toch al vaak wat opener en kunnen ze het wel begrijpen. Zonder placenta immers geen baby.’’

Onderzoek naar de werking van de placentacapsules
Grootschalig onderzoek naar de werking van de placentacapsules is er niet. Dat is volgens Foole niet mogelijk. ,,Een placebogroep kan niet onderzocht worden, want iedere placenta heeft een unieke samenstelling en iedere vrouw reageert er anders op. Ook kun je niet meer placentacapsules maken dan de placenta groot is.”

Wanneer je zwanger wordt, deelt de bevruchte eicel zich in twee gelijke delen. Het ene deel ontwikkelt zich tot je baby en de andere cel wordt de placenta; en die is daarmee dus ook deels van de vader. Lees meer verrassende placentafeitjes op Ouders van Nu.

Ondanks gebrek aan wetenschappelijk bewijs zijn de placentapillen aantrekkelijk voor sommige vrouwen. BN’ers als Romy Boomsma en Aukje van Ginniken, die bij Foole placentacapsules lieten maken, vertellen veel sneller te zijn hersteld na de bevalling met de placentacapsules, vergeleken met bevallingen daarvoor. ,,De ijzerwaarden in de placenta kunnen natuurlijk wél met onderzoek worden aangetoond, en dat is voor veel vrouwen ook een reden om te kiezen voor capsules’’, zegt Foole.

,,Er zijn wel enkele contra-indicaties, bijvoorbeeld als de placenta niet goed gekoeld is gebleven na de bevalling of als er tijdens de bevalling sprake was van koorts of een ontsteking’’, vertelt Foole. ,,Sommige vrouwen reageren er erg heftig op, waardoor ze juist te veel energie krijgen. Dan kun je minder capsules slikken.”

"Sommige vrouwen reageren er erg heftig op, waardoor ze juist te veel energie krijgen. Dan kun je minder capsules slikken." - Janneke Foole

Aandenken
Consumeer je de placenta liever niet, maar wil je een aandenken? Hartong maakt placentakunst door een afdruk te maken van de placenta met kleur op papier. ,,Het resultaat is een soort levensboom die je altijd kunt bewaren. Eerst wordt de placenta goed gewassen, daarna beschilderd met kleur en vervolgens maak ik de afdruk.’’

Een andere mogelijkheid om je placenta te eren is door een lotusgeboorte. Dit is een wat controversieel onderwerp vanwege het infectiegevaar door het dode, niet steriele weefsel van de placenta. Bij een lotusgeboorte blijft de baby verbonden met de placenta door de navelstreng, totdat die vanzelf loslaat. ,,Nadat de navelstreng is uitgeklopt, hebben de placenta en navelstreng fysiek geen functie meer, dus ouders die hiervoor kiezen doen dit vanwege de symbolische waarde’’, vertelt Hartong.

Met je placenta verschil maken
Draag je met de placenta en navelstreng liever een steentje bij aan de maatschappij? Dan kun je met de verloskundige de optie bespreken de placenta te doneren voor training van speurhonden van de politie. Met placenta’s kunnen speurhonden namelijk trainen om stoffelijk overschot op te sporen.

Daarnaast kun je het navelstrengbloed doneren: de stamcellen kunnen nuttig zijn voor bijvoorbeeld stamceltransplantaties voor kankerpatiënten. Deze optie heb je alleen bij de ziekenhuizen en geboortecentra waarmee bloedbank Sanquin samenwerkt. Je kunt ook het navelstrengbloed tegen betaling opslaan in een privébank, mocht je baby de stamcellen ooit nodig hebben in de toekomst.

28-10-2016 Zwangere vrouwen opgelet! | Famme

Hoera, er is een kind. Na negen ‘zware’ maanden heb je je eigen lichaam terug en kun je weer beginnen aan het opbouwen van een routine.Je kunt weer eens echt lekker stofzuigen. Je kunt fijn weer bukken om de wasmachine vol te laden en je kunt weer ouderwets op je knieën om de vloer een goede schrobbeurt te geven.

placentapillen blogNa de bevalling heb je namelijk energie te veel toch? De gebroken nachten krijgen geen vat op je en je lichaam herstelt zich zo snel dat je je afvraagt of je eind van de maand alweer op je vertrouwde tien kilometerrondje zit.

Als je jezelf in bovenstaande woorden herkent, good for you! Als je je afvraagt waar dit over gaat lees dan vooral even verder, want er is een verdraaid goed spulletje om je te helpen. Tenminste, als jouw droombevalling nog in het verschiet ligt. Als je de bevalling al achter de rug hebt, ga dan maar een extra sterk potje koffie zetten, want dan kan dit artikel niks meer voor je doen.

Happy Mama Pills
Ik ben zelf nu tien weken moeder van ons vierde kneutertje. De nachten zijn weer kort, de dagen lekker lang en de aandacht net te weinig om te kunnen verdelen over de vier bloedjes. Maar het pillenpotje naast mijn bureau sleept me vrolijk door de iets te diepe dalletjes heen. Ik heb oprecht een goeie voorraad energie en mijn hormonen gieren niet meer dagelijks uit de bocht, wat voor de man weer fijn is.

Hoe het heet? Happy mama pills. Wie ze maakt? Jij zelf. Althans, de ingrediënten maak je zelf. Want deze wonderbaarlijke pillen worden gemaakt van jouw placenta. Getsekke zul je denken. Dat dacht ik ook. Waarom zou ik mijn eigen placenta willen op eten? Een beetje digitaal onderzoek en het feit dat ik uit eerste hand ervaringen vernam maakten me toch nieuwsgierig.
En ja, je moet even een knop omzetten, maar they sure make me happy.

If mama ain’t happy…
Ik nam contact op met Janneke Foole, één van de weinige vrouwen in Nederland die deze pillen kunnen maken. Zij legde me op totaal nuchtere wijze uit waarom het gebruik van de placenta zo goed is. De placenta zit immers boordevol vitaminen, ijzer en hormonen. En laten die je nou heel goed door die eerste weken heen helpen. Volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen of genetisch gemanipuleerde onzin. De eerste week was mijn lichaam er nog niet aan toe en werd ik er veel te hyper van. Maar na twee weken, toen de kraamhulp het voor gezien hield en ik de wasmachine hoorde roepen, ben ik één pil per dag gaan slikken. En dat doe ik nu nog steeds. En ja, je moet even een knop omzetten maar they sure make me happy. En zoals Janneke zelf zegt; ‘if mama ain’t happy, nobody’s happy!

Overigens kun je je placenta ook op andere manieren hergebruiken. Wat dacht je van een super-mom-smoothie of een placentaart?

Bron: www.famme.nl/zwangere-vrouwen-opgelet-deze-wonderpillen-produceer-je-zelf

16-08-2016 Laat na je zwangerschap placenta pillen maken voor een sneller herstel | Miss Natural

Wil je op natuurlijke wijze meer energie na de bevalling? Een sneller herstel na de bevalling? Je borstvoeding sneller op gang hebben? Een betere weerstand na de bevalling? Minder last hebben van kraamtranen? Dat kan! Vanuit Amerika en Engeland overgewaaid en ook in ons land is het capsuleren nu in opkomst.

Laat na je zwangerschap placenta pillen maken voor een sneller herstel 150x150Medisch antropoloog Dr. Daniel Benhysek publiceerde een studie waarin 189 vrouwen werden ondervraagd over hun ervaring met de consumptie van de placenta. Van deze vrouwen gaf 96% aan zeer positief te zijn en zou het een volgende bevalling weer doen. Ik liet direct na mijn bevalling van mijn dochter Indy mijn placenta capsuleren. Wat?!? Hoor ik je denken! Ik zal het je uitleggen.

Wat is capsuleren?
Capsuleren is niets anders dan het laten maken van een voedingssupplement en de gebruikte voeding voor dit supplement is je eigen placenta. Waarom de placenta? De placenta van jou en je kindje is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in je buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Dit ongelooflijke orgaan is speciaal door jouw lichaam ontworpen voor je baby en is een onderdeel van de zwangerschap en geboorte. Zonde om zomaar weg te gooien, toch?

Wat zit er in de placenta?
De placenta bevat onder andere de volgende voedingsstoffen:

 • Stamcellen
 • IJzer
 • Vitamine B6 (helpt bij het maken van antilichamen)
 • Vitamine E (voor genezing van beschadigde huidcellen)
 • Oxytocine (het liefdeshormoon, van essentieel belang voor het vergemakkelijken van de geboorte, borstvoeding, hechting en liefde)
 • Corticotropine-releasing hormoon (verminderd stress)
 • Prolactine (bevordert de borstvoeding)

Jannke Happy Mama Pills placenta pillenHet is mogelijk om van je placenta pillen te laten maken (capsuleren) en zo deze waardevolle stoffen en hormonen weer tot je te nemen. Ook kan de placenta verwerkt worden in zalf of tinctuur. Zo is de cirkel weer rond!

Hoe gaat het in zijn werk?
Uiteraard heb ik de placenta niet zelf tot capsules gemaakt. Ik heb dit laten doen door een professional, Janneke Foole van Happy Mama Pills. Janneke is moeder van twee kinderen en gepassioneerd over en gefascineerd door de zwangerschap, bevalling en zeker ook de nazorg. Vooral aan het capsuleren wil zij graag meer bekendheid geven aangezien zijzelf, net als ik, heeft ervaren wat de positieve effecten zijn van het innemen!

Na de geboorte van de placenta moet de placenta binnen 48 uur bij haar zijn (gekoeld bewaren). Als het niet mogelijk is hem binnen 48 uur te brengen, dan kun je de placenta het beste zo snel mogelijk na de bevalling invriezen. Tot drie maanden na de bevalling kan ik Janneke de placenta nog verwerken.

Capsuleren tot placenta pillen
placenta pillen capsulesDe placenta wordt in stukken gesneden en gedroogd in een speciale dehydrator (droogoven). Afhankelijk van de grootte van de placenta duurt dit proces 48 tot 72 uur. Hierna wordt de gedroogde placenta vermalen en gecapsuleerd.

 

 

 

 

Zalf maken van placenta
placenta zalfDe placenta staat er ook om bekend dat het een genezend en versterkend middel is voor de huid.

Desgewenst maak ik er dan ook een zalf van. Janneke maakt ongeveer 50 ml zalf van een stukje gedroogde placenta. Hierbij maakt ze gebruik van uitsluitend biologische ingrediënten. De zalf is op basis van onder andere; bijenwas, calendula en etherische lavendelolie.

De placenta zalf kan je gebruiken bij onder andere:

 • Wondgenezing bij een keizersnede (nadat de hechtingen zijn verwijderd)
 • Eczeem
 • Luieruitslag
 • Perineum ruptuur

 

Placenta tinctuur
placenta tinctuurEen tinctuur werkt op fijnstoffelijk niveau, zoals een Bach remedie. Het is een alcoholische oplossing. Deze tinctuur is jaren houdbaar en kan goed gebruikt worden als de capsules op zijn. Te gebruiken bij onder andere:

 • Balanceren van je hormonen
 • Bij PMS
 • Tijdens de overgang

Aan de baby kan het ook gegeven worden in tijden van bijvoorbeeld stress.

Placenta pillen iets voor jou?
Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheid van het laten capsuleren van je placenta en ben ook erg te spreken over de zorgvuldige werkwijze en het aanstekelijke enthousiasme van Janneke.

Na mijn bevalling kwam ze met een prachtig pakket aan pillen, zalf en tinctuur waarvan ik nu (5 maanden na de bevalling) nog steeds de voordelen van ervaar. Aangezien ik niet snel ergens raar van sta te kijken, was dit voor mij geen lastige keuze. Zeker niet na het lezen van de ervaringen van andere vrouwen. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust eens contact op met Janneke via 06-17111984. 

Bron: Miss Natural

21-10-2016 - The magic of the placenta

Would you like to boost your energy after giving birth? Have a faster recovery? Boost your immune-system? And avoid hormonal imbalances? You can have all these benefits naturally, without chemicals! In the US and the UK placenta encapsulation has gained a lot in popularity over the last few years. And now we can see this trend emerging in The Netherlands too.

magic placenta capsules baltimore web

 

Medical anthropologist Dr. Daniel Benhysek published a study in which 189 women were interviewed about their experience with placenta consumption. The overwhelming majority of these women, 96%, reported it had been very positive and they would do it again if they had another baby. But hold on, did that say ‘placenta consumption’? Yes, you read that right. Let me explain.

The placenta is a very particular organ and is created to sustain your baby’s life in uterus.
This incredible organ is designed by your body for your baby and without it life would not exist….

What is placenta encapsulation?

In placenta encapsulation the placenta is used to make a nutritional dietary supplement. That’s it. But why, you ask? The placenta is a very particular organ and is created to not only sustain your baby’s life in uterus, but to help your baby grow and develop in all the right ways. It provides oxygen, all the right nutrients and hormones for 9 months while your baby grows inside of you. This incredible organ is designed by your body for your baby and without it life would not exist. When you throw away the placenta after birth, you simultaneously throw away a lot of benefits that come with the placenta post-natal.

What is inside the placenta?

There is still a lot we need to learn about the placenta, but we do know it the following nutrients and hormones are found in it:

 • Stem cells
 • Iron
 • Vitamin B6 (creates antibodies)
 • Vitamin E (for the healing of damaged skin cells)
 • Oxytocin (a.k.a. the love hormone, essential for facilitating the birth, breastfeeding, and bonding)
 • Corticotrophin-releasing hormone (reduces stress)
 • Prolactin (promotes lactation/milk supply)


It is possible to have capsules made from the placenta which the mother takes orally after childbirth. This capsules give back these valuable nutrients and hormones to the mother’s body, completing the circle of giving life. The placenta can also be used for salve and tincture making.

 

How does it work?

magic placenta pills encapsulation 500x375Even though the process is not complicated, there are some important steps to follow with regards to hygiene and safety. So, it’s best to have the placenta encapsulated by a professional like Janneke de Vries-Foole of Happy Mama Pills. Janneke has two children and has been fascinated by anything related to pregnancy and childbirth ever since she started her journey into motherhood. She feels especially passionate about the postpartum period and wants to bring more awareness to placenta encapsulation because she herself has experienced the amazing benefits of it after the birth of her second child.

For best results you want to get the placenta to Janneke within 48 hours of birth. You can keep it in a refrigerator until then or if you know you won’t be able to get it there in that timeframe it is best to freeze it as soon as possible. It can be frozen for up to 3 months and still be used for placenta encapsulation.

To encapsulate placenta pills

The placenta is cleaned, sliced and dried in a dedicated dehydrator (drying oven). Depending on the size of the placenta, this process takes 48 to 72 hours. Finally, the dried placenta is ground and encapsulated and the capsules are returned to the mother. She then takes some capsules every day for the first month postpartum and as needed after that.

Placenta Salve

magic placenta zalf 500x500The placenta is also known to have a healing effect on the skin. It can be used to help heal:

 • Wound healing Caesarean section after the stitches are removed)
 • Eczema
 • Diaper Rash
 • Perineum rupture

If desired, a salve can be made of just a small piece of dried placenta in addition to having capsules made. Janneke makes 50 ml of placenta salve with only organic ingredients such as: beeswax, calendula and lavender essential oil.

 

 

Placenta tincture

A tincture is an alcohol solution with placenta fermented in it. It can be kept for years and can be used when you run out of capsules. Uses over the years include:

Balancing your hormones whenever needed
PMS
During menopause
It can also be given to the baby in times of stress and even in the female baby when she matures and starts her own feminine cycles.

Are placenta pills right for you?

Now, 5 months postpartum Janneke still notices the positive effects of the capsules, salve and tincture and she is very excited about helping other women discover those same benefits. Of course it is a personal choice whether to use the placenta or not. But now at least you know that the magic goes beyond what this organ does for the growing baby inside your womb…

If you still have questions or wish to have more information, contact Janneke via or visit her Facebook page.

Here are some other international references, to ease your curiosity:


www.placentawise.com/research-studies-supporting-placenta-encapsulation

www.placentabenefits.info/articles.asp

www.placentanetwork.com/placenta-encapsulation

16-08-2016 - Placenta Pillen! EN zalf. En nog meer!

Placenta Pillen! EN zalf. En nog meer!
Het kan. Hieronder lees je onze ervaring ermee.

Tijdens onze zwangerschap zijn er verschillende interessante, nieuwe dingen op ons pad gekomen.

Zo ook het laten capsuleren van je placenta. Hierbij wordt je placenta gedroogd, fijn gemalen en in capsules gedaan, zodat je ze als vrouw kan innemen na de bevalling om sneller herstel te bevorderen. Dit vonden wij, met Yassirs orthomoleculaire achtergrond, natuurlijk het onderzoeken waard. En het is toch een aantrekkelijk idee dat de placenta eten.

placenta pillen etenWe zijn namelijk van mening dat het zonde is om niks te doen met de placenta. Je kleine wondertje heeft er toch 9 maanden alles wat ze nodig heeft uitgehaald en we vonden het dan ook van weinig respect getuige om de placenta na de geboorte zonder pardon bij het grof vuil te gooien. Zo kwamen we terecht bij Janneke Foole uit Eindhoven van Happy Mama Pills.

Het blijkt dat vrouwen over de hele wereld positief zijn over de effecten van de consumptie van placenta. Ook celebrity’s zoals Kim & Kourtney Kardashian (The Kardashians), January Jones (Mad Men), Alicia Silverstone (Clueless), Mayim Bialik (The Big Bang Theory ) en bn’er Aukje van Ginneken (GTST) zijn aan het capsuleren geslagen. Zo ervaren zij:

Dat het emotionele balans kan geven door het balanceren van de hormonen;
het kraamtranen kan verminderen;
vooral ijzer kan aanvullen;
de melkproductie kan verhogen;
het meer energie kan geven en vermoeidheid kan bestrijden;
en bloedverlies na de bevalling kan verminderen.
Ook interessant is de zalf die van de placenta gemaakt kan worden. De zalf is uitsluitend gemaakt van biologische ingrediënten van o.a. bijenwas, calendula, etherische lavendel olie en natuurlijk de placenta. De zalf is 6 maanden houdbaar in de koelkast en kan gebruikt worden bij:

Wondgenezing bij een keizersnede;
wondgenezing bij een perineum litteken;
luieruitslag;
eczeem;
droge plekjes;
en tepelkloven.
Dit klonk ons allemaal goed in de oren, dus zijn we het experiment aangegaan. Na de geboorte van de placenta hebben we deze direct ingevroren, omdat we niet in de gelegenheid waren binnen 48 uur de placenta te brengen. De week erop hebben we alsnog de placenta naar Janneke gebracht. Binnen een paar dagen kregen een leuk pakketje thuisgestuurd. Net een cadeautje als je het uitpakt! Naast de capsules met de placenta, hebben we dus ook de zalf laten maken en Janneke heeft van de navelstreng een mooi amulet gemaakt en ook van het vlies heeft ze een kunstwerkje gemaakt. Echt heel bijzonder vonden we dat. Op deze manier zal een deel van de placenta altijd bewaard blijven.

Twee weken na de geboorte ben ik begonnen met het innemen van de placentapillen. In het begin wel een beetje vreemd, want het heeft wel een aparte geur. We hadden het gevoel dat de pillen me in het begin meer energie gaven en dat kon ik goed gebruiken. Helaas liep de borstvoeding niet direct soepel en om meer overzicht te krijgen, in wat wel en niet invloed had op de borstvoeding , hebben we het aantal supplementen toen gereduceerd, inclusief de placentapillen. Maar tot op de dag van vandaag gebruiken we de zalf nog. Het doet wonderen voor de paar kleine eczeem plekjes en droge plekjes die onze kleine meid heeft. Het is een goede vette zalf, die ook nog eens heerlijk ruikt.

We hebben geen moment spijt gehad van onze beslissing om de placenta door Janneke te laten capsuleren. Wil jij dit ook met jouw placenta laten doen en/of heb je nog vragen: Neem dan gerust eens contact op met Janneke via 06-17111984, e-mail of Facebook.

Bron: De Leefstijlbijbel